Over mij

Het zal ongeveer 35 jaar geleden zijn geweest dat mijn vriendin en ik voor onze kinderen klein houten speelgoed zijn gaan maken.
We hadden een figuurzaag, een hamer en een boormachine en al gauw waren de kinderen rijkelijk voorzien van tolletjes, puzzels, zoemers en ander klein spul.

Onze creativiteit kende geen grenzen.
Twee winkels in de buurt wilden ons speelgoed wel verkopen en van ons eerst verdiende geld kochten we beter gereedschap.
Een elektrische figuurzaag zorgde er voor dat de productie toen pas echt goed op gang kwam.
In die tijd bedachten we ook onze bedrijfsnaam “De duizendpoot” want we zaagden en schuurden tussen het huishouden, de luierwas, de kinderfeestjes en zwem- en gymlessen door.
Helaas is na een aantal jaren aan onze samenwerking een einde gekomen omdat ik naar Limburg verhuisde.
Zelf ben ik op heel kleine schaal en voor eigen gebruik verder gegaan met hout bewerken maar zodra mijn eerste kleinkind werd geboren was ik niet meer te houden.
Nu het hele huis van mijn dochter vol staat met houten speelgoed en mijn vier kleinkinderen van alles zijn voorzien is het tijd geworden om mijn werkveld uit te breiden.

Een naam voor mijn site was snel gevonden, het zou “Handige Duizendpoot” worden uit dankbare herinnering aan die fijne tijd nu al weer zoveel jaar geleden.

Op deze site vindt je niet alleen klein houten speelgoed maar ook dingen van andere materialen zoals vilt, steen, wol en katoen. Sinds kort maak ik ook verschillende soorten sieraden

Ik heb geen voorraad, alles wordt gemaakt na het plaatsen van een bestelling.
Het is daardoor mogelijk om zelf de houtsoort en/of kleur te bepalen. Alles gaat in overleg.
Voor vragen en prijzen kun je het contactformulier invullen.

Veel plezier met het bladeren door mijn website.

Dorien